Panys de Seguretat i Antibumping

En serrallers Barcelona sabem que els panys de seguretat solen ser vistes com aquells instruments o mecanismes que tenen com a funció principal reforçar i disminuir les probabilitats de robatori, El seu ús i accessibilitat en el temps ha permès que es converteixin en peces essencials per a la major part de la població mundial, el que ha suposat un reforçament en la seva capacitat d'adaptació a les societats causa de l'evolució de les bandes delictives dedicades a la vulneració d'aquestes. Aquest canvi evolutiu, és el principal salt generacional que ha motivat l'existència de tres tipus de panys amb sistemes antirobatori, entre les quals hi ha el pany antibumping, el pany amb escut reforçat, i el pany amb sistema anti-rossinyols..

Però abans d'abordar cadascuna d'aquestes variants de panys, és menester i propòsit fonamental aclarir l'arrel o més aviat la gènesi d'aquestes novetats que no per ser més actuals i de millor certificació, han suposat la desaparició de la molt coneguda "pany estàndard ".

Així doncs, la "pany estàndard" s'institueix com aquell mecanisme complet que es troba acoblat a la porta i la tanca al empènyer mitjançant l'acció complementària d'una petita però no menys important peça anomenada "relliscada". Posseeix un bombin que sota l'acció d'una clau de gir, permet la seva obertura i tancament amb l'ajuda de peces d'ancoratge lateral trucades bulons o petaques, segons sigui la seva forma. Dins de la composició d'aquest mecanisme jeu el denominat "bombin pany o bombí", que no és més que un tambor circular dins el qual hi ha una combinació única que permet que només una clau funcioni i giri dins d'ella, proporcionant seguretat al portador de la clau fins que no sigui copiada o violentat el sistema de seguretat.

 
 
parallax background